OngedierteGids.nl

De site met informatie over ongedierte, bestrijders in uw regio en handige tips&trucs.
 

Kakkerlakken

In Nederland komen diverse kakkerlakken voor. De meest voorkomende zijn de Duitse kakkerlak, de Amerikaanse kakkerlak en de Oosterse kakkerlak.

Kakkerlakken houden van een warme, vochtige omgeving en leven in huis van voedingsmiddelen of resten hiervan. Kakkerlakken hebben een snelle voortplanting. De hoeveelheid kakkerlakken in een eipakketje is soortspecifiek. De snelheid van ontwikkeling hangt af van de omgeving, vooral de temperatuur en het voedselaanbod. Een vrouwelijke kakkerlak draagt ongeveer dertig kakkerlakken in een eipakket die na 3 à 5 weken van het lichaam worden afgezet.Hoewel kakkerlakken zelf voor de mens onschadelijk zijn, kunnen ze bacteriën en ziektes overbrengen door van voedsel te eten, er hun behoefte op te doen of eroverheen te lopen.

Al met al geen prettig idee en het is verstandig om tegen de kakkerlakken actie te ondernemen. Dit kan op een aantal manieren.

Zelf proberen te bestrijden.

Kakkerlakken kunnen worden bestreden met lijmvallen, insectenspray en andere specifieke bestrijdingsmiddelen. Wat het allerbelangrijkst is: zorg dat je goed schoonmaakt en de voedselbron zo veel mogelijk ontoegankelijk maakt.

Professioneel bestrijden

De professioneel ongediertebestrijder spuit met een insecticide of hij brengt een gel aan rondom de schuilplaatsen van de kakkerlak. Wanneer er een gel wordt gebruikt hoeft de ruimte niet ontruimd te worden. In het geval van een spray is dit voor uw eigen veiligheid en dat van uw huisdieren verplicht.

Blijven de kakkerlakken zich vermeerderen en krijg je ze niet weg, dan is het tijd om professionele hulp in te roepen. Kijk dan hier voor een ongediertebestrijder in uw regio

copyright © ongediertegids.nl - Contact opnemen - Adverteren op OngedierteGids