OngedierteGids.nl

De site met informatie over ongedierte, bestrijders in uw regio en handige tips&trucs.
 

Motten

Er zijn 3 soorten motten die problemen kunnen geven: De huismot (of zadelmot), de kleermot en de pelsmot (afbeeldingen in dezelfde volgorde).

De huismot is met 8 tot 15 mm lengte iets langer dan de kleermot en de pelsmot. Het nut van deze diertjes is het opruimen van haren, veren en dergelijke. Ze zijn vaak te vinden in aangetaste natuurlijke materialen.

Je kunt schade aan kleding en textiel voorkomen door regelmatig luchten en in de zon te hangen. Wanneer je textiel voor langere tijd wilt opslaan kun je dit het beste verpakken in kunststof zakken of goed gesloten kisten.

Zelf bestrijden

Het is niet verstandig het textiel met insecticide te behandelen aangezien je dit ook weer op je huid draagt. Door aangetaste kledingstukken in te vriezen worden de motten en eventuele larven/eitjes gedood. Een leeggekomen kast kan je het beste schoonmaken en daarna behandelen met een insecticide.

Je kunt de motten ook vangen met een mottenval van Roxasect of mottenballen die je tussen het textiel legt. Dit zorgt voor een onaangename geur waardoor de motten geweert worden.

Professionele oplossingen

De bestrijder doet een uitgebreid onderzoek, voorlichting en maakt een plan van aanpak. Er zijn mogelijkheden voor chemische en niet-chemische behandelingen.
Klik hier om naar een bestrijder te zoeken in uw regio

copyright © ongediertegids.nl - Contact opnemen - Adverteren op OngedierteGids