OngedierteGids.nl

De site met informatie over ongedierte, bestrijders in uw regio en handige tips&trucs.
 

Vlooien

Je krijgt er de kriebels van. Alle vlooien zijn gespecialiseerde bloedparasieten. Ze bijten huisdieren en - als ze de kans krijgen - ook mensen. Ze worden hierdoor gezien als een van de belangrijkste plaaginsecten.

Een vrouwtjesvlo kan niet zomaar eitjes leggen: Hier heeft ze eerst een bloedmaaltijd nodig. In Nederland zijn het veelal de vlooien op honden en katten die ons plagen.

Acute vlooienplaag

Wanneer het huisdier tijdelijk ergens anders verblijft of overleden is dan kan er een bijzonder fenomeen plaatsvinden. De eitjes van de vlooien staan op scherp totdat er trillingen in het huis veroorzaakt worden. Dit kan leiden tot een acute activatie van de eitjes tot een vlo en deze bespringen massaal alle bewegende voorwerpen waaronder mensen en kinderen.

Zelf bestrijden van vlooien

De eerste stap bij een vlooienplaag is goed en regelmatig stofzuigen. Daarmee zuig je een deel van de eitjes en larven weg. U kunt uw huisdier natuurlijk uitkammen met een vlooienkam, maar vaak is dat niet een afdoende methode om van de vlooien af te komen. Om tot een succesvolle bestrijding van de vlooien te komen kun je de huisdieren behandelen met tabletten, druppels of een vlooienband.

Naast de insecticiden zijn er ook biologische methoden. Neem een diep, wit bord en vul dit met water. Doe een beetje slaolie op het wateroppervlak. Laat een waxinelichtje in het water drijven en steek deze aan. Als de ruimte verduisterd is zijn de vlooien aangetrokken tot het kaarslicht en springen hier op af. De vlooien verkleven en verdrinken daarbij in de olie.

Professionele behandelingen

Soms is een plaag zo ernstig dat je de kriebels al krijgt bij het betreden van de ruimte. Als dat het geval is of je wilt je hele huis behandelen: Schakel dan de hulp in van een professional bij jou in de buurt. Je kunt natuurlijk een aantal bussen spray kopen en deze leegspuiten in je huis, maar het probleem wat hem daar in zit is dat je de aerosol met insecticide zelf ook inademt. Let op: De professionele bestrijder draagt daarom altijd adembescherming!

copyright © ongediertegids.nl - Contact opnemen - Adverteren op OngedierteGids