OngedierteGids.nl

De site met informatie over ongedierte, bestrijders in uw regio en handige tips&trucs.
 

Bedwantsen

Cimex Lectularis L. oftewel de bedwants. Dit is een parasiet die een bloedmaaltijd nodig heeft om eitjes te kunnen leggen. Hij alleen komt voor op plaatsen waar regelmatig wordt geslapen. Na zich te goed hebben gedaan aan een maaltijd keren ze onmiddellijk terug naar hun schuilplaats. Net als muggen detecteren ze koolzuurgas (CO2). Bedwantsen zijn 1 tot 7 millimeter groot en zijn rood/roestbruin van kleur. Na een bloedmaaltijd zijn ze donkerrood van kleur. Bedwantsen zijn lichtschuw en nemen hun bloed van mensen of huisdieren.

Wanneer je geprikt bent door een bedwants kun je last krijgen van jeuk en lichte zwellingen. Wanneer er achter komt dat je last hebt van bedwantsen geeft dit een hoop onrust.

Schuilplaatsen

Betwantsen schuilen in bedden, kieren en naden, matrassen en achter betimmering of plinten. Ze kunnen niet vliegen, maar kunnen wel vrij snel lopen.

Zelf bestrijden

Omdat bedwantsen zich zo goed verstoppen is zelf bestrijden bijna niet mogelijk. Met lijmvallen kun je ze wel laten determineren. Daarmee weet je zeker dat het bedwantsen zijn. Wat in ieder geval een goed idee is om niet te veel te slepen met bedden en beddengoed.

Professioneel bestrijden

De bestrijder doet een uitgebreid onderzoek, voorlichting en maakt een plan van aanpak. Er zijn mogelijkheden voor chemische en niet-chemische behandelingen. Na behandeling wordt een inspectie uitgevoerd en volgt eventueel een tweede behandeling.
Klik hier om naar een bestrijder te zoeken in uw regio

copyright © ongediertegids.nl - Contact opnemen - Adverteren op OngedierteGids