OngedierteGids.nl

De site met informatie over ongedierte, bestrijders in uw regio en handige tips&trucs.
 

Zilvervisjes

Het zilvervisje, ofwel Lepisma saccharina L. komt in veel gebouwen voor. Het zilvervisje is bijna identiek aan het ovenvisje en het papiervisje. Door determinatie kan de exacte soort worden bepaald. Ze zijn lichtschuw en ze houden van warme, vochtige plaatsen. Ze hebben een schubbig uiterlijk.

De voornaamste schade die ze kunnen veroorzaken is een hoop ergernis. In grote getale kunnen ze ook schade toebrengen aan behang, papier en bepaalde lijmsoorten.

Ze leven op koele, beschutte plaatsen, doordat het vocht op koele plaatsen condenseert. Door veranderingen van de temperatuur in het seizoen en de vochtigheid (stookgedrag) kan het gebeuren dat de zilvervisjes ineens in een andere hoek van het huis voorkomen.

Zelf bestrijden/weren

Door het huis goed droog te stoken en goed te ventileren worden zilvervisjes geweerd omdat een ze liever niet in droge ruimtes leven.

Je kunt zilvervisjes vangen met behulp van lijmvallen. Wanner zilvervisjes in grote aantallen aanwezig zijn kun je beter contact op nemen met een professional. Natuurlijk zijn er bestrijdingsmiddelen beschikbaar, maar wanneer de omstandigheden niet veranderen dan zullen zilvervisjes altijd terugkomen.

Professionele bestrijder

De bestrijder doet een uitgebreid onderzoek, voorlichting en maakt een plan van aanpak en een voorstel tot verbetering van de ventilatie. Bij grote aantallen kan er ook een bestrijding uitgevoerd worden.

Klik hier om een ongedierte bestrijder in uw regio te zoeken.

copyright © ongediertegids.nl - Contact opnemen - Adverteren op OngedierteGids