OngedierteGids.nl

De site met informatie over ongedierte, bestrijders in uw regio en handige tips&trucs.
 

Pissebedden

De pissebed, isopoda in het latijns, leeft gewoonlijk buiten onder stenen, schors of bladeren, maar kan ook een vlucht naar binnen nemen.

Hij voedt zich met dood, rottend plantenmateriaal. Hij leeft in ruimtes waar de relatieve vochtigheid en temperatuur gunstig is. De wijfjes dragen de eieren aan de onderzijde in een broedzak. In hun leven vervellen ze 9-11 keer. De vellen worden achtergelaten en zijn een duidelijke indicatie van pissebedden.

De enige schade die zij kunnen veroorzaken is aan zachte planten.

Zelf weren

Pissebedden houden van vochtige ruimtes. Vermijd dit door bijvoorbeeld goed te ventileren. Ook door het vermijden van woekerende klimplanten langs de gevel kun je overlast door pissebedden voorkomen: Hierdoor is de stap van migratie naar binnen een stuk groter.

Je kunt ze ook vangen in een bloempot met nat hooi of een natte dweil. Desondanks blijft goed ventileren de beste methode.

De professionele bestrijder

De ongediertebestrijder kan u adviseren in het ventileren en het verminderen van de meest geliefde schuilplaatsen van de pissebed. De ongediertebestrijder in je regio kan helpen bij het bestrijden en weren van pissebedden.

copyright © ongediertegids.nl - Contact opnemen - Adverteren op OngedierteGids