OngedierteGids.nl

De site met informatie over ongedierte, bestrijders in uw regio en handige tips&trucs.
 

Steenmarters

De steenmarter, met als latijnse naam Martes Foina Erxleben is een beschermd zoogdier die veelal in en rondom woningen jaagt en verblijft. De steenmarters kunnen behoorlijk luidruchtig zijn. In sommige gevallen denken bewoners zelfs dat er inbrekers zijn! Daarnaast vervuilen ze de schuilplaats door ontlasting of verrottende prooien: Soms vergeten de dieren dat ze een prooi hebben, net als eekhoorntjes op verschillende plaatsen voedsel bewaren.

Steenmarters zijn ongeveer net zo groot als een kat, maar dan erg slank. Ze passen door een gat met een diameter van 7 centimeter. Het zijn acrobatische klimmers die tot wel 2 meter ver en 2 meter hoog kunnen springen.

 

De steenmarter vertrekt meestal na zonsondergang uit zijn schuilplaats en jaagt op de daken naar vogels en ontdekt daarbij nieuwe schuilplaatsen. Ook de ruimte onder de motorkap ziet hij als een mooie schuilplaats. Om zijn tanden te scherpen kan hij daar de diverse kabels en slangen aanvreten.

In het voorjaar kan de steenmarter +/- 4 jongen werpen.

Beschermde soort

De bescherming van deze dieren is een serieuze zaak: Het bestrijden, verjagen, verstoren, vangen of vermoorden van een steenmarter is een misdrijf waarop een boete staat van tussen de € 1.000,- tot € 100.000,- (in combinatie met hechtenis!)

Wees dus gewaarschuwd en hou je aan de Flora en Fauna wet!

Zelf weren

Wij raden het af om zelf steenmarters te weren. Schakel hier de professionele ongediertebestrijder voor in!

Professionele aanpak

De ongediertebestrijder heeft veel ervaring met steenmarters. Zij zullen een inspectie uitvoeren om te bepalen of het inderdaad om een steenmarter gaat en of hier wat aan gedaan kan worden.

copyright © ongediertegids.nl - Contact opnemen - Adverteren op OngedierteGids