OngedierteGids.nl

De site met informatie over ongedierte, bestrijders in uw regio en handige tips&trucs.
 

Muizen

De huismuis verblijft vaak binnen gebouwen of in de omgeving daarvan, maar komen ook voor in akkers of het vrije veld.

Wordt het koud en nat, dan gaan ze zich voorbereiden op de koude periode en zullen op zoek gaan naar betere oorden. Ze zijn opportunistisch en maken dankbaar gebruik van de slordigheid van mensen. Bij hokken van kippen of konijnen, of in de buurt van de voerplaats van de volgens is vaak wel wat lekkers te vinden.

De huismuis zoekt langs de gevel van huizen een weg naar binnen. Een kleine opening van 1 cm is al genoeg om naar binnen te kruipen. Of hij klimt langs de muur naar boven en kijkt op het dak of er een opening is. Een andere favoriete opening is het ontluchtingsrooster van de kruipruimte dat vaak van plastic is (en dus niet knaagbestendig). Als de muizen eenmaal onder de woning zijn, is een opening naar boven of naar beneden snel gevonden. Bijvoorbeeld in de meterkast, of bij openingen rond leidingen. Eenmaal binnen is zijn kostje gekocht: de drie gram voedsel die een muis iedere dag nodig heeft is gauw gevonden.

Muizen nemen het er wel van: Ze kunnen elke 2 maanden 5 tot 6 jongen werpen. Na 2 maanden zijn de jongen vruchtbaar en zo kan een muis honderden nazaten krijgen in een afzienbare tijd. De huismuis wordt gemiddeld 1 jaar oud.

Zelf bestrijden

Voorkomen is beter dan genezen: Zorg dat de muizen niet binnen komen door ventilatiegaten af te sluiten met bijenbekjes. Daarnaast is hygiene ook van belang. Zorg dat er geen rommelhoekjes zijn. Bewaar voedsel zo veel mogelijk in afgesloten bakken.

Wanneer je desondanks toch last hebt van muizen zijn ze ook te vangen met bijvoorbeeld een muizenval. Er zit een behoorlijk verschil tussen muizenvallen. De Snap-E is een van de beste muizenvallen.

Je kunt muizen ook levend proberen te vangen, maar let wel: je moet de val wel elke 4 tot 5 uur controleren. Anders zal de muis sterven van dorst en stress.

Ultrasoon verdrijven

Laat u niet wijsmaken dat ultrasone verdrijvingsapparaten werken.

Muizen laten bestrijden

De ongediertebestrijder in je regio kan helpen bij het bestrijden van een muizenplaag en het weren van muizen. Doordat de ongediertebestrijder precies weet hoe de muis denkt en leeft kan hij voorkomen dat de overlast groot wordt.

copyright © ongediertegids.nl - Contact opnemen - Adverteren op OngedierteGids