OngedierteGids.nl

De site met informatie over ongedierte, bestrijders in uw regio en handige tips&trucs.
 

Vliegen

De huisvlieg is een van de bekendste soorten vliegen. Iedere vlieg kan per ongeluk ons huis binnenvliegen, maar de naam huisvlieg (of kamervlieg) is een specifieke soort. Deze huisvlieg - of Musca domestica - is wereldwijd het meest voorkomende insect dat leeft in woningen. Ze zijn opzoek naar voedingsmiddelen (waaronder jou eten) en plaatsen om eitjes te leggen. Eitjes worden vooral in compost, dode dieren en geurende, rottende voedingsmiddelen gelegd. Bijvoorbeeld in de kliko of compostbult.

Het vrouwtje kan in totaal tot wel 900 eitjes produceren. Deze komen - afhankelijk van de temperatuur - binnen 8 uur tot 3 dagen uit en de larve zal zich te goed doen aan het eten dat bij hem in de buurt is. Na twee vervellingen verpoppen de larven zich. De vlieg is binnen 14 dagen volwassen en leeft dan nog 16 tot 24 dagen.

Vliegen in huis voorkomen: dat is beter dan genezen!

Vliegen worden aangetrokken door licht, warmte en etensresten. De beste methode om ze tegen te gaan is een goed afgesloten ruimte. Dit kan worden geraliseerd door ramen en deuren te voorzien van horren. Een inzethor bijvoorbeeld, is zeer geschikt voor naar binnen draaiende draaikiepramen. Door de dunne randen blijft het raam soepel te bedienen. De inzethor is gemaakt van kwalitatief hoogwaardig aluminium, dat lang mee gaat en bovendien onderhoudsvrij is.

Vliegen bestrijden

Heb je toch vliegen binnen dan zijn er de volgende mogelijkheden:

De vliegenmepper kennen we allemaal. Met de komst van de elektronische vliegenmepper is het ietsjes makkelijker geworden, maar het blijft behelpen.

Vliegenlamp

De vliegenlamp lokt vliegen door middel van UV-A licht en elektrocuteerd. Er zijn ook mogelijkheden met lijmvallen in combinatie met UV licht. Dit wordt met name toegepast in keukens/horeca/voedingsmiddelenindustrie in verband met de hygiene.

Let op: Goedkope vliegenlampen die blauw schijnen, stralen niet altijd UV-A uit, maar dit kan ook gewoon een blauwe gloed zijn. Hierdoor worden de vliegen niet aangetrokken. Zorg dus voor een vliegenlamp met een UV-A lichtbron! Een tweede punt: De lampen verliezen hun UV-A straling na langdurig gebruik. Daarom moeten de lampen eens per 2 jaar worden vervangen.

Spray tegen vliegende insecten

Vliegenspray is een effectief middel om vliegende insecten te doden. Het is echter wel een bestrijdingsmiddel, dus lees de gebruiksaanwijzing daarom goed! Vliegenspray heeft een kort durende werking en dood alleen de vliegen die tijdens het moment van spuiten (of kort daarna) aanwezig zijn in de behandelde ruimte.

Wij raden de spray aan van Vapona. Voor meer informatie over deze spray klikt u hier!

Vliegenlinten en kleeflinten

Het grote voordeel van vliegenlinten is dat deze absoluut gif-vrij, geurloos en milieuvriendelijk zijn. Wanneer de vlieg hierop gaat zitten is dat zijn laatste rustplaats. Bij Vapona zijn diverse soorten kleeflinten verkrijgbaar.

Professionele aanpak

De professionele ongediertebestrijder zal allereerst onderzoeken wat de oorzaak van de vliegenplaag zou kunnen zijn. Indien mogelijk zal hij dit verhelpen. De bestrijdingstechnicus kan de plaag bestrijden en zorgen voor adequate elektrische vliegenvangers welke op de optimale plek worden geinstalleerd. Voor meer informatie neemt u contact op met de bestrijder in uw regio!

copyright © ongediertegids.nl - Contact opnemen - Adverteren op OngedierteGids